Wenger ima računicu za naslov prvaka Engleske

Arsenal juri titulu u Premier ligi

Wenger ima računicu za naslov prvaka Engleske

Menadžer Arsenala Arsene Wenger izjavio je da njegov klub ima dobre šanse da ove sezone osvoji titulu u Premier ligi.

Prema njegovoj računici, Arsenalu će za takav podvig trebati između 82 i 86 bodova u 38 kola.

"Prema trenutnom stanju na tabeli, mislim da bi nam za titulu trebalo između 82 i 86 bodova. To bi trebalo biti dovoljno da postanemo prvaci, a o konačnom plasmanu bi mogli odlučivati detalji. Svaka utakmica je borba", rekao je Wenger.

Arsenal nakon 9 kola ima 20 bodova i zbog slabije gol razlike se nalazi na drugom mjestu iza Manchester Cityja i ispred Liverpoola. Dalje slijede Chelsea i Tottenham sa samo jednim bodom manje i, prema svemu sudeći, šampionska utrka će biti možda neizvjesnija nego ikada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Leicester je prošle sezone titulu osvojio sa 81 bodom, dok je viceprvak Arsenal tada imao deset bodova manje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi