Wenger: Iza nas je savršena sedmica

Arsenal savladao Aston Villu

Wenger: Iza nas je savršena sedmica

S. Bošković

Arsene Wenger oduševljen je igrom svog tima ove sedmice. 

Arsenal je danas savladao Aston Villu rezultatom 2:0 i nakratko je preuzeo vrh Premiershipa. 

Oliver Giroud i Aaron Ramsey nastavili su igrati u sjajnoj formi, a Topnici su ove sedmice savladali i Olympiacos rezultatom 3:0 u Ligi prvaka, te su izborili narednu fazu takmičenja. 

"Ovo je bila savršena sedmica za nas. Potrošili smo mnogo energije u srijedu u Ligi prvaka, ali smo ipak uspjeli pronaći snagu i danas smo upisali još jednu gostujuću pobjedu", izjavio je Wenger, te je još dodao: 

"Dominirali smo u prvom poluvremenu, dok smo u drugom dijelu bili lošiji. Ipak, ekipa ima iskustva i uspjeli smo sačuvati sva tri boda. Sve u svemu, sjajno je to što smo slavili", zaključio je francuski stručnjak. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ako sutra Leicester City ubilježi pobjedu protiv Chelseaja Arsenal će izgubiti vodeće mjesto na tablici. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.