Wenger je imao dobar razlog da dovede Kolašinca

Skrivene namjere francuskog stručnjaka

Wenger je imao dobar razlog da dovede Kolašinca

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac ovog ljeta napustio je ekipu Schalkea, te je svoju karijeru odlučio nastaviti u dresu Arsenala.

Kolašincu je na kraju prošle sezone istekao ugovor s njemačkom ekipom i odlučio je kao slobodan igrač doći u slavni Arsenal. Bh. reprezentativac je još uvijek jedino pojačanje koje je londonski klub doveo ovog ljeta, no iza njega se krije vjerovatno još jedna briljantna zamisao Arsenea Wengera.

Naime, protekle dvije sezone na poziciji lijevog beka Arsenala igrao je Kieran Gibbs koji važi za jednog od najtalentovanijih igrača Topnika. Međutim, Gibbs je imao dosta problema da se navikne na pritisak i u potpunosti da dobije samopouzdanje tokom jedne utakmice. Engleski mediji su objavili da Wenger želi pojačati konkurenciji na njegovoj poziciji kako bi Gibbs konačno pokazao sav svoj potencijal.

Nakon što je Gibbs imao problema i s povredama njegovo mjesto zauzeo je Nacho Monreal koji i nije baš pravo rješenje po mišljenju mnogih. Jasno je da je Arsenal dovođenjem Kolašinca dobio mnogo toga, a konkurencija za poziciju lijevog beka će se dodatno pojačati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj potez pokazao je još jednom da Wenger zaista misli na sve. Francuski stručnjak će pokušati iz Gibbsa izvući ono najbolje, no teško da će se Kolašinac tek tako odreći mjesta u startnoj postavi.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi