Wenger jednostavno ne popušta: "Nastavićemo ovako"

Francuz najavio

Wenger jednostavno ne popušta: "Nastavićemo ovako"

Edmir Škorić

Menadžer Arsenala Arsene Wenger najavio je da će i dalje nastaviti s rotacijom igrača.

Wenger je svjestan da njegov tim ima veliki broj utakmica ove sezone, pa se odlučio za učestale rotacije. Tako jedni igraju u ligi, pa ne igraju u Evropskoj ligi, pa neki treći dobiju šansu u Kupu i tako u krug.

Poslije pobjede nad WBA (2:0), napravio je čak devet promjena za gostovanje BATE Borisovu u Evropskoj ligi. Topnici su slavili s 4:2, a briljirao je Theo Walcott, koji je konačno dobio šansu da zaigra od početka.

"Wilshere i Walcott su pokazali da su spremni. Ovo je taj sistem rotacije, on nudi mogućnost da svi pokažu koliko vrijede i da svi budu dovoljno zdravi i spremni", kazao je Wenger.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pozitivna je stvar to što imam 20 igrača na izboru. Negativna je podatak da neki igrači koji zaslužuju da igraju, ne mogu nužno igrati u sljedećoj utakmici. No, u svakom slučaju nastavljam s rotacijom", potvrdio je Francuz.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti