Wenger: Možda kupimo nekog drugog, ali neću da vam kažem ime

Wenger o Aubameyangu

Wenger: Možda kupimo nekog drugog, ali neću da vam kažem ime

Edmir Škorić

Menadžer Arsenala Arsene Wenger održao je danas press konferenciju pred susret sa Swanseajem.

Duel sa Swanseajem tek je za četiri dana, ali taj meč najmanje je važan novinarima, koji su Wengera rešetali o pitanjima vezanim za januarski prelazni rok.

Prvo pitanje je glasilo gdje će igrati Henrikh Mkhitaryan?

"Mislim da može da igra na svim pozicijama na sredini. Ima širok spektar, može da bude krilo, ali isto tako da bude centralno", kazao je Wenger.

Šta je s Cazorlom?

"Od njega se očekivalo da se vrati, ali imao je novu operaciju i nisam baš obaviješten o njegovom zdravstvenom stanju. Ponadao sam mu se prije dvije sedmice, ali nije se još vratio. Bit će mu teško u 2018. godini ako bude zaigroa. Volimo ga, sjajan je igrač, ali morate biti stoposto spremni da igrate intenzitetom premierligaških mečeva. Novi ugovor? Ovisi o izvještaju doktora. Ako bude ok, onda ćemo mu ponuditi ugovor".

Je li Olivier Giroud tražio da ide?

"Igrao je puno i postigao je važne golove. Važan je igrač i svaki igrač ovdje ima puno poštovanje prema njemu. Može da ode samo ako neko dođe. Da ga izgubimo, a niko ne dođe bio bi pravi hendikep".

Oezil i Mkhitaryan zajedno na terenu?

"Naša namjera je zadržati Oezila u klubu. Nadamo se da ćemo to ubrzo uspjeti. Nije dovoljno blizu da bude optimističan, ali ni dovoljno daleko da bude pesimističan", objašnjava Wenger.

Hoće li Mkhitaryan igrati u utorak?

"Još nisam odlučio, u ponedjeljak ćemo odlučiti o tome, a na raspolaganju nam je i u opticaju svakako".

O kraju prelaznog roka?

"Radujem se što završava. Nije težak posao, ali je dosta uznemiravajući. Ne žalimo se, ali teško je u mentalnom smislu".

Dolazi li Pierre-Emerick Aubameyang?

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne mogu ništa da kažem. Nemamo šta objaviti, a da već ne znate. Trenutno smo tu gdje jesmo i cilj je zadržati naše igrače. Dobili smo Mkhitaryana, izgubili Sancheza, a ne znam hoće li biti još nekih transfera. Možda potpišemo nekog drugog, ali neću vam odati ime".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi