Wenger nahvalio Kolašinca i spremio novu formaciju

Biranim riječima o bh. reprezentativcu

Wenger nahvalio Kolašinca i spremio novu formaciju

Menadžer Arsenala Arsene Wenger prvi put je javno govorio o Seadu Kolašincu, koji je jučer zvanično postao član Topnika.

Francuski stručnjak, koji je nedavno dogovorio ostanak na klupi Arsenala još dvije godine, istakao je da je veoma zadovoljan što se napokon okončala višemjesečna transfer saga i što je Kolašinac na kraju izabrao Topnike ispred Juventusa, Milana, Cityja...

"On je veoma kompaktan igrač, fizički veoma jak i odlučan u izazovima. Dobar je i u skok igri i zaista vjerujem da posjeduje sve atribute da se dobro i brzo prilagodi na engleski fudbal. Ovdje je igra veoma fizički zahtjevna na obje strane terena, a Kolašinac je sposoban dobro odgovoriti tim izazovima", rekao je Wenger, te nastavio:

"Kolašinac je tip igrača kakvog smo trebali. Raduje me činjenica da je veoma koristan i u igri naprijed, zna da asistira pa mislim da će mnogo pridonijeti tome da budemo opasniji u ofanzivi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Britanski mediji špekulišu da bi Wenger u novoj sezoni mogao promijeniti formaciju u 3-4-3, te uigravati je po uzoru na onu koju Conte forsira u Chelseaju.

Ako se to ispostavi tačnim, vjerovatno će Nacho Monreal biti prekomandovan na mjesto stopera dok će Kolašinac, od kojeg se očekuje da odmah upadne u prvih 11, pokrivati lijevu stranu terena. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi