Wenger tačno zna kada je sve krenulo po zlu za Arsenal
Foto: EPA

Na gostovanjima Evertonu i Manchester Cityju

Wenger tačno zna kada je sve krenulo po zlu za Arsenal

Trener Arsenala, koji se nalazi u veoma lošoj formi, Arsene Wenger smatra da tačno zna u kojem je trenutku sve krenulo nizbrdo za njegovu ekipu koja je u jednom dijelu sezone bila veoma blizu vodećem Chelseaju.

Wenger je priznao da su dva vezana poraza u gostima u decembru prošle godine bila ključni momenat za njegu ekipu i njihove ovosezonske ambicije.

U trenutku kada su igrali u dobroj formi, i bili smatrani kandidatima za titulu, Arsenal je doživio velike neuspjehe na gostovanjima Evertonu i Manchester Cityju.Prvo su na Goodisonu izgubili sa 2:1, da bi sedam dana kasnije istim rezultatom bili poraženi i od Manchester Cityja.

Ovim porazima su se udaljili od vrha, a Wenger priznaje da je za loš ovosezonski nastup Arsenala u Premier ligi kriva loša forma na gostovanjima.
"Mislim da smo bili neuspješni u velikim utakmicama koje smo igrali u gostima i van svog stadiona nismo uzeli dovoljno bodova. Teško mi je da to objasnim jer je prošle sezone bila obrnuta situacija", ističe Wenger.
"Prekretnica su bila dva vezana poraza od Evertona i Manchester Cityja. To nam je oduzelo naše samopouzdanje", dodao je na kraju trener Arsenala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi