Wenger odgovorio na pitanje hoće li se rukovati s Mourinhom

Sutra veliki derbi

Wenger odgovorio na pitanje hoće li se rukovati s Mourinhom

Edmir Škorić

Toliko puta su se Arsene Wenger i Jose Mourinho našli na suparničkim stranama i toliko puta su se posvađali.

Rivalstvo Mourinha i Wengera najveće je trenersko rivalstvo u Engleskoj i datira od trenutka kada je Mourinho krenuo raditi u Chelseaju.

Pred veliki derbi na Old Traffordu (subota, 13:30h), menadžer Topnika Arsene Wenger ponovo je govorio o odnosu sa Portugalcem. Prvi pitanje glasilo je: "Hoćete li se rukovati s Mourinhom?"

"Poštovat ću protokol Premier lige", odgovorio je Wenger uz smijeh, pa je nastavio: "Ne radi se tu o rivalstvu menadžera, radi se o tome da igraju dvije momčadi, jedna protiv druge. Dakle, nije ovo borba mene i Mourinha već naših timova. Svijet će pratiti ovaj duel, važno je da bude kvalitetnog nogometa. No, sve je ipak do igrača na terenu", kazao je Francuz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pobjeda bi nam dala dosta samopouzdanja. Neke pobjede za nas bi mogle da budu odlučujuće u ovoj sezoni", naglasio je Wenger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi