Wenger otkrio: To je bila moja najveća greška, a zna se koji transfer je obilježio moju karijeru

Bivši trener Arsenala otvorio dušu

Wenger otkrio: To je bila moja najveća greška, a zna se koji transfer je obilježio moju karijeru

Endin Čaušević

Francuski stručnjak Arsene Wenger nakon 22 godina odlučio je napustiti klupu Arsenala u kojem je ostvario odlične rezultate.

Wenger je oduševio fudbalski svijet u prvih nekoliko godina na kormilu Arsenala kada je s ovim klubom dominirao u Engleskoj i sezonu završio bez poraza. Ipak, nakon odlaska legendarne generacije francuski stručnjak nije uspio da ponovo osvoji titulu prvaka, a na kraju prošle sezone odlučio je da je vrijeme za odlazak.

Ovaj iskusni stručnjak napustio je Arsenal nakon 22 godine, a u razgovoru za engleske medije otkrio je da je greška bila što nije ranije otišao iz londonskog kluba. Wenger vjeruje da je još prije desetak godina trebao da napusti Arsenal jer bi ga tada navijači pamtili po mnogo boljim rezultatima nego što je to bilo u posljednje vrijeme.

"Moja najveća greška je bila što sam ostao 22 godine trener Arsenala. Čovjek sam koji voli izazove i da se kreće po svijetu. Ovako osjećam kao da sam bio zatvorenik nekog svog ludog izazova. Ipak, vjerujem da sam s Arsenalom ostvario maksimum i ono što tada niko nije očekivao. Ponosan sam na to", rekao je Wenger, te otkio ko je najbolji igrač kojeg je doveo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Hm, ima tu nekoliko igrača koji su bili zaista vrhunski. Ipak, mislim da je otkriće Thierryja Henryja bilo najbolje. On je najbolji fudbaler kojeg sam imao priliku da treniram. Bilo je tu još dosta dobrih transfera kao što je Anelka, Campbell, Toure ili Vieira. On onim najgorim neću da pričam, bilo ih je dosta, ali nećemo o imenima".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bayern Munchen
Wenger je sa malim budzetom uspjevao da ostane među cetiri kluba u Engleskoj, uz to napravio je stadion od para koji su zaradili.Iako nije bilo puno trofeja zadnjih godina,radio je odlican posao,dok su Siti,junajted i celsi imali puno veci budet,tako da je ovo ok.
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi