Ruski biznismen daje bogatstvo za vlasništvo nad Arsenalom
Foto: EPA

Većinski vlasnici odbili ponudu od milijardu funti

Ruski biznismen daje bogatstvo za vlasništvo nad Arsenalom

Teme:

Jedan od dioničara londonskog Arsenala Alisher Usmanov je ponudio astronomski iznos Stanu Kreonkeu, sadašnjem većinskom vlasniku Arsenala, kako bi od njega otkupio većinski udio u slavnom londonskom klubu.

Ruski biznismen Alisher Usmanov već neko vrijeme pokušava doći do većinskog udjela u Arsenalu, a sa Otoka stižu vijesti da je Stanu Kreonkeu ponudio čak milijardu funti u nadi da će mu Amerikanac za ovaj iznos prodati svoj udio od 67% vlasništva u klubu sa Emiratesa.

Ipak Kreonke je ovu ponudu odbio, ali Rus nema namjeru odustati, pa je najavio da će uskoro ponuditi jo veću cifru, ovaj put 1.3 milijarde funti ne bi li postao većinski vlasnik Arsenala.

Usmanov koji je trenutno jedan od manjinskih vlasnika londonskog kluba i Kreonke se, inače, već duži niz godina, ne slažu oko načina na koji se klub vodi, a Usmanov vjeruje da je manjak investicija imao za posljedicu nezadovanje ekipe kada su rezultati u pitanju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U vlasništvu Kreonkeove kompanije su, između ostalih, i Denver Nuggetsi, Colorado Rapidsi, Los Angeles Ramsi i Colorado Avalanche.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi