Wenger: Ozil me neodoljivo podsjeća na Bergkampa

Menadžer Topnika oduševljen igrama Ozila

Wenger: Ozil me neodoljivo podsjeća na Bergkampa

Endin Čaušević

Menadžer Arsenala Arsene Wenger izjavio je da ga Mesut Ozil podsjeća na Dennisa Bergkampa.

Njemački fudbaler ove sezone pruža sjajne partije u dresu londonskog kluba, a do sada je upisao čak 16 asistecija u 19 utakmica domaćeg prvenstva. Wenger je kazao da je oduševljen igrama Ozila, te da ga on nevjerovatno podsjeća na nekadašnjeg igrača Arsenala Bergkampa.

"Da, podsjeća me mnogo na Bergkampa. Bergkamp je više davao golove od Ozila, dok je Nijemac sjajan asistent. I Ozil češće daje golove i neodoljivo podsjeća na Bergkampa", rekao je Wenger.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ozilu fale još četiri asistecije kako bi srušio rekord Premier lige po broju asistencija u jednoj sezoni. Taj rekord drži Thierry Henry koji je u sezoni 2002/03 upisao 20 asistencija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti