Wenger: Teška situacija, ali još uvijek smo u igri

Dva poraza pred duele s Bayernom

Wenger: Teška situacija, ali još uvijek smo u igri

Edmir Škorić

Arrsenal je u opasnosti da ne prođe grupnu fazu Lige prvaka nakon samo dva odigrana kola.

Topnici su u prvom kolu gostovali u Zagrebu i niko nije očekivao, ali tamo ih je Dinamo dobio s 2:1. 

Sinoć ih je na njihovom Emiratesu s 3:2 savladao Olympiakos i, ako se zna da slijede dva okršaja s Bayernom, Arsene Wenger i njegovi igrači mogli bi lako da ostanu bez nokaut faze, a to bi svakako bila nova šamarčina odanim navijačima.

"Teška situacija, no još smo živi. Moramo ostvariti dobar rezultat protiv Bayerna kod kuće", rekao je Wenger, pa je dodao:

"Neki aspekti naše igre bili su dobri, ali nedostajalo je koncentracije i kvalitete u zadnjoj liniji. Nismo imali ni sreće, obzirom da smo primili tri gola iz četiri udarca. Ključno je bilo kada smo primili ekspresan gol nakon što smo se uspjeli vratiti na 2:2. Krivo mi je zbog jeftino poklonjenih golova".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novinari u Engleskoj kritikuju Francuza što mu na golu brani iskusni David Ospina, a ne Petr Čech.

"Ne moram vam objašnjavati svaku odluku. Osppina je u 14 navrata u 19 utakmica prošle sezone sačuvao mrežu i bio je sjajan nakon Tottenhama. Sam donosim odluke i jedini sam odgovoran. Znam puno stvari koje vi ne znate ili ignorirate. Ne možete izabrati ekipu na temelju ankete i uzimati svačije mišljenje u obzir. Ne želim s vama o tome da pričam", zaključio je.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.