Wenger tvrdi: Velika finansijska snaga određenih klubova uništava nogomet

Profesor je imao šta reći po pitanju nevjerovatne potrošnje u posljednjim godinama

Wenger tvrdi: Velika finansijska snaga određenih klubova uništava nogomet

Eldar Ganibegović

Arsene Wenger smatra kako se konkurencija u najjačim ligama na svijetu uništava zbog klubova sa ogromnom finansijskom snagom. 

Manchester City trenutno ima 15 bodova više od drugoplasiranje ekipe u Premier ligi, dok PSG, Bayern Minhern i Barcelona također imaju dobru bodovnu prednost na svoje prve konkurente.

Trener Arsenala vjeruje kako je potrebno nešto poduzeti kako bi se smanjio jaz između najvećih klubova u Europi i ostalih vrhunskih momčadi.

"Kada pogledate pet velikih liga u Europi, možete vidjeti da nepredvidljivost natjecanja opada jer smo već u decembru znali četiri prvaka iz pet liga, što znači da nešto nije uredu", rekao je Wenger, a zatim dodao: "Velika finansijska snaga određenih klubova uništava konkurenciju."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klubovi iz engleske Premier lige su ove zime potrošili rekordnih 419,5 miliona funti, dok je sedam klubova, uključujući i Arsenal, napravilo rekordne transfer u svojoj historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi