Wenger: Voditi Englesku? Lijep izazov bi to bio

Niko ga nije zvao is Saveza

Wenger: Voditi Englesku? Lijep izazov bi to bio

Engleska reprezentacija ostala je bez selektora nakon Eura jer je Roy Hodgson podnio ostavku nakon poraza od Islanda u osmini finala.

Jedan od kandidata za njegovog nasljednika je trener Arsenala Arsene Wenger koji poručuje da ima ugovor sa Arsenalom do ljeta naredne godine, ali da bi bio lijep izazov voditi reprezentaciju Engleske.

"Imam ugovor s Arsenalom do 2017. i ne znam što ću nakon toga, ali ja uvijek poštujem ugovor do kraja i tako će biti i ubuduće. Jeste li vidjeli lice Royja Hodgsona nakon poraza od Islanda? To je težak posao, a ja sam zasad tu gdje jesam", rekao je Wenger i nastavio:

"Ne, nitko me iz engleskog saveza nije kontaktirao, ali lijep je izazov voditi englesku reprezentaciju danas, za bilo kojeg trenera. To je vrlo mlada i kvalitetna momčad, koja može samo napredovati".

Osim Wengera, kandidat za selektora Engleske je i Laurent Blanc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi