Wenger: Wilshire neće igrati na EP

I dalje povrijeđen

Wenger: Wilshire neće igrati na EP

Menadžer Arsenala Arsene Wenger izjavio je da vezni igrač tog kluba Jack Wilshere neće igrati na evropskom prvenstvu. 

Dvadesetogodišnji nogometaš, koji ove sezone nije zabilježio niti jedan nastup za Arsenal, povrijedio je zglob u predsezonskim mečevima, ali se nadao da će biti spreman za EP. No, Wenger je pojasnio da se igrač neće oporaviti na vrijeme da bi predstavljao Englesku na turniru u Ukrajini i Poljskoj.

 

"Jack Wilshere neće igrati ove sezone i neće ići na Euro, to je sigurno", izjavio je Francuz novinarima nakon što je njegov tim u ponedjeljak izgubio 2:1 od Wigana.

 

Wilshere je izrazio razočarenje zbog toga, ali je na Twitter profilu poželio sreću svojim reprezentativnim kolegama.

 

"Nadam se da će Engleska odigrati dobro i donijeti nam pehar. Gledat ću i navijati za momke kao pravi engleski navijač", napisao je Wilshere.

 

Wenger je kazao da ne bi bio sretan ako bi igrač požurio s povratkom kako bi nastupao za reprezentaciju Velike Britanije na Olimpijadi u Londonu tokom jula i augusta, prenosi BBC. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

"To bi bilo nešto najgore za njega. Nije igrao cijelu godinu i potrebne su mu dobre i postepene pripreme. Kada jednom bude spreman može početi razmišljati o nastupu za reprezentaciju. Sada nije pravi trenutak i ne želim da nastupi na Olimpijadi. Mislim da sada ima drugih prioriteta", kazao je Wenger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.