Wengerov pulen napustio Arsenal i otišao u Derby

Petogodišnji ugovor

Wengerov pulen napustio Arsenal i otišao u Derby

Poljski fudbaler Krystian Bielik nakon skoro četiri godine napustio je redove Arsenala.

Na Emirates je Bielik stigao iz Legije, otkrio ga je Arsene Wenger, no za vrijeme provedeno u Londonu ovaj nekada veliki talenat nije se uspio izboriti za mjesto u timu i ostao je bez ijedne zvanične utakmice.

Bielik koji ima 21 godinu na kraju je odlučio da napusti Arsenal, a svoju karijeru će nastaviti u Derby Countyju, koji je za njega izdvojio deset miliona funti i tako ga učinio najskupljim fudbalerom u historiji kluba.

Tokom ere u Arsenalu ovaj poljski fudbaler se promijenio nekoliko klubova. Topnici su ga slaili na kaljenje u Birmingham, Walsall, zatim Charlton, ali niti u jednom klubu nije uspio da pokaže da može biti od pomoći Arsenalu.

"Zahvaljujemo Krystianu na njegovom doprinosu klubu. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", poručili su iz Arsenala svom sada već bivšem fudbaleru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S novim klubom je Bielik potpisao ugovor na pet godina.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dr.nele
hmmmmm sta li ce gadija-neandertalac-gosp.odd reci na sve ovo......pitanje je sad...???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi