Wengerovo priznanje: Odluka o odlasku nije bila moja
Foto: EPA

Želio nastaviti sa poslom

Wengerovo priznanje: Odluka o odlasku nije bila moja

Midhat Šljivak

Arsene Wenger provodi svoj posljednji mjesec na klupi londonskog Arsenala.

Nakon više od dvije decenije 68-godišnji stručnjak je odlučio da napusti menadžersku poziciju, a rukovodstvo kluba aktivno traži njegovu zamjenu.

Engleske novinare je zanimalo hoće li Wenger imati uticaja na izbor novog menadžera kluba što je on opovrgao. Ipak, istakao je kako nije imao namjeru da napusti Arsenal i da to nije bila potpuno njegova odluka.

"Odluka o odlasku nije bila baš moja. O ostalim stvarima sam već ranije pričao", rekao je Wenger, te je dodao kako će nastaviti da radi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Iskreno, ne znam šta ću raditi. Hoću li odmarati? Namjeravam još raditi, to je sigurno. Trenutno nisam spreman razmišljati o drugim ekipama jer želim do kraja da se posvetim Arsenalu"; rekao je Wenger.

Francuz je sa Topnicima osvojio 17 trofeja u 22 godine od čega tri titule Premier lige, ali je posljedna bila već sada davne 2004. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi