Bayern u Bremenu napravio krupan korak prema tituli
Werder Bremen nije uspio zaustaviti Bayern u 31. kolu Bundeslige (Foto: EPA)

Trijumf Bavaraca

Bayern u Bremenu napravio krupan korak prema tituli

Midhat Šljivak

Bayern je u 31. kolu njemačke Bundeslige savladao na gostovanju Werder u Bremenu. Bilo je 2:1 za tim Thomasa Tuchela koji je korak bliži novoj tituli prvaka Njemačke, ali slijedi im ozbiljna borba do kraja sezone.

Bayern ne blista na terenu u posljednje vrijeme, ali sreća bavarskog velikana je to što ni prvi pratitelj Borussia Dortmund ne koristi njihove greške.

Tim Thomasa Tuchela je u 31. kolu na gostovanju u Bremenu kod Werdera bio dosta dugo nemoćan i bez ideje, no na kraju je ipak uspio upisati nova tri boda.

Nakon lošeg prvog poluvremena u kojem se nije vidjelo previše uz tek nekoliko pokušaja, nastavak meča donosi ofanzivu Bayerna koji je krenuo na pobjedu u ovom meču.

Napadačka igra gostima se isplatila u 62. minuti kada Bayern stiže do prednost. Šut Jamal Musiale dolazi do Sergea Gnabryja, a ovaj lagano postiže pogodak za vodstvo gostiju iz Minhena od 1:0.

Devet minuta kasnije ovaj meč je riješen. Prekrasnu akciju i asistenciju Mazraouija završava Leroy Sane koji pogađa za prednost svog tima od 2:0.

Oglasi

Werder se uspio vratiti u ovaj meč. Niklas Schmidt spektakularnim udarcem zabija za 2:1, ali do kraja se rezultat nije mijanjao.

Bayern je uzeo tri boda na teškom gostovanju i povećao je prednost u odnosu na Borussiju na vrhu tabele Bundeslige na četiri boda.

Bayern sada ima 65 bodova i utakmicu više od tima iz Dortmunda koji svoj meč 31. kola igra sutra na domaćem terenu protiv Wolfsburga.

Do kraja sezone Bayern ima dvije domaće utakmice protiv Schalkea i RB Leipziga, a u posljednjem 30. kolu gostovat će kod ekipe Kolna.

Borussia pored Wolfsburga ima domaće duele s imenjakom iz Monchengladbacha i Mainzom te gostovanje u Augsburgu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 31. kolo:

Werder - Bayern 1:2

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi