Werder bolji od Freiburga, Apotekari preko Gladbacha do četvrtfinala

Osmina finala Kupa Njemačke

Werder bolji od Freiburga, Apotekari preko Gladbacha do četvrtfinala

Werder Bremen je na svom terenu savladao ekipu Feiburga rezultatom 3:2 i došao do četvrtfinala Kupa Njemačke.

Poveli su domaći već u trećoj minuti kada je Belfodl preciznim udarcem sa vrha kaznenog prostora savladao golmana Freiburga.

U 20. minuti Werder stiže do 2:0. Ovaj put je strijelac bio Kainz koji se sjajno oslobodio svog čuvara i potom pogodio mrežu gostiju.

Freiburg je uspio smanjiti u 28. minuti sa bijele tačke. Siguran izvođač najstrožije kazne za rezultat prvog poluvremena (2:1) je bio Petersen.

Gosti su u nastavku pokušavali doći do poravnanja, ipak Werder u 69. minuti postiže treći gol. Bergfrede je iskoristio grešku gostiju i pogodio za prednost svoje ekipe od 3:1.

Freiburg je do kraja uspio samo umanjiti poraz i to nakon što je u 87. minuti Ravet postigao lijep gol.

U drugoj utakmici koja je odigrana u istom terminu Bayer Leverkusen je uspio doći do četvrtfinala Kupa Njemačke minimalnom (0:1) pobjedom na gostovanju kod Borussije Monchengladbach.

Iako su domaći imali veći broj prilika na ovom meču, Apotekari su bili spretniji i sretniji, a za veliki trijumf im je bio dovoljan gol Baileyja iz 70. minute, kojem je prethodila velika greška fudbalera Borussije na sredini terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi