Werder šokirao Bayer usred Leverkusena
Foto: EPA

Apotekari se oprostili od DFB Kupa

Werder šokirao Bayer usred Leverkusena

Bayer Leverkusen je večeras doživio šokantnu eliminaciju iz DFB Kupa.

Na BayAreni u Leverkusenu gostovao je Werder, koji je iznenađujuće slavio sa 3:1 i tako se plasirao u polufinale najmasovnijeg klupskog takmičenja u Njemačkoj.

Počelo je dobro za Apotekare, koji su u 22. minuti poveli sa 1:0 pogotkom Chicharita sa bijele tačke. Garcia je deset minuta kasnije pogodio za 1:1, da bi se ključni momenat na utakmici desio u samom finišu prvog dijela.

Igrao se 41. minut kada je Wendell zbog prekršaja u svom šesnaestercu zaradio isključenje, a gostima iz Bremena je dosuđen jedanaesterac. Siguran realizator bio je iskusni Pizzaro, koji takve situacije obično rješava bez većih problema.

Leverkusen je pokušao doći do poravnanja ali se umjesto toga desio novi hladan tuš. Strijelac za konačnih 3:1 bio je Grillitsch u 82. minuti.

Werder će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Bayerna i Bochuma, a to će najvjerovatnije biti aktuelni njemački šampion.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

DFB Pokal, 1/4 finale:

Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1:3 (1:2)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi