Fofana se oglasio nakon što je meč prekinut kako bi on iftario: "Zato je fudbal prelijep"

Potez koji je sve oduševio

Fofana se oglasio nakon što je meč prekinut kako bi on iftario: "Zato je fudbal prelijep"

E. Čaušević

Leicester je sinoć na svom terenu pobijedio Crystal Palace sa 2:1, a meč je obilježio defanzivac domaćeg tima Wesley Fofana.

Naime, u 34. minuti utakmica je prekinuta na nekoliko trenutaka jer je Fofana iftario, odnosno samo je obilježio kraj posta jer se napio vode, te je pojeo energetsku čokoladicu kako bi morao odigrati utakmicu.

Golman protivničkog tima Guaita je prekinuo utakmicu i nije vratio loptu u teren jer je vidio šta Fofana radi, te je sačekao da defanzivac Leicestera završi kako bi se utakmica nastavila.

[twitter]https://twitter.com/abdo89645580/status/1386814542227939330[/twitter]

Fudbalsku javnost oduševila je činjenica da Fofana posti mjesec ramazan i pored itekako zgusnutog rasporeda Leicestera.

To je oduševilo i njegovog trenera Brendana Rodgersa koji ga je u prošlom kolu izveo s terena kako bi mogao da iftari jer je utakmica već bila riješena u korist Leicestera.

Oglasi

Rodgers je tada izjavio da je oduševljen kako Fofana igra i pored toga što ništa ne jede i ne pije tokom cijelog dana. Fofana je u centru pažnje bio i sinoć, a potom se oglasio nakon uitakmice.

Ovaj mladi fudbaler se zahvalio golmanu Crystal Palacea, ali i Premiershipu što poštuju činjenicu da on posti i što su postupili na takav način kako bi on mogao da iftari.

"Želim da se zahvalim Premier ligi kao i Crystal Palaceu i golmanu Guaiti, ali i svim saigračima koji su dozvolili da prekinem svoj post dok traje utakmica. Zbog ovakvih stvari je fudbal prelijep", poručio je Fofana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za razliku od utakmice protiv WBA kada je izašao s terena sinoć je Fofana odigrao cijeli meč, a Leicester je nakon preokreta uspio da pobijedi sa 2:1.

Ovo je za Lisice itekako važna pobjeda u borbi za Ligu prvaka, te su trenutno na trećoj poziciji sa 62 boda. Leicester ima četiri boda više od četvrtoplasiranog Chelseaja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi