"Mogao sam biti kao Ronaldo ili Messi, ali jednostavno mi se nije dalo"

Wesley Sneijder u svom stilu

"Mogao sam biti kao Ronaldo ili Messi, ali jednostavno mi se nije dalo"

Edmir Škorić

Nogometna prošlost prepuna je velikih i manje velikih igrača, onih koji su uspjeli i onih koji nisu ili koji su jednostavno zadovoljni levelom do kojeg su uspjeli da dođu.

Ako govorimo o Wesleyju Sneijderu, umirovljenom nizozemskom nogometašu, nema nikakve sumnje da je mogao biti jedan od najboljih na svijetu, ali kako je sam priznao - nije mu se dalo.

Iz Ajaxa je došao u Real Madrid 2007. godine kao veliki talenat, ali onda se odao noćnom životu, alkoholu i ženama, pa je "kažnjen" prelaskom u Inter, a onda je uslijedio potpuni pad.

Pokušao se spasiti u Galatasarayju, Nici, ali od svega je na kraju završio u Kataru gdje je odigrao 22 meča i postigao 15 golova. Ako ste ikada obukli dres velikog Reala, možete biti ponosni na sebe i na svoju karijeru i svoj život, ali Snijeder zna da je mogao mnogo više od sjećanja da je nekoć igrao za Real.

U 2010. godini Sneijder je imao tvrdnju da je najbolji igrač na svijetu, budući da je bio ključni čovjek u Mourinhovom Interu koji je osvojio Seriju A, Kup i Ligu prvaka, a zatim je postigao pet vitalnih golova tokom nizozemske utrke do finala Svjetskog prvenstva tog ljeta.

Wesley Sneijder je 2010. godine s Interom osvojio sve, bio je potom jedan od glavnih kandidata za Zlatnu loptu ali je završio iza Barcinih zvijezda Messija, Xavija i Inieste

Veznjak je ipak ostao bez Zlatne lopte, završivši četvrti iza Barceloninog trojca Messija, Andresa Inieste i Xavija.

Oglasi

"Mogao sam postati poput Messija ili Ronalda. Jednostavno mi se nije dalo", rekao je Sneijder novinaru Ginalucu Di Marziju.

"Uživao sam u svom životu, možda sam popio čašu vina za večerom. Leo i Cristiano su drugačiji, mnogo su se žrtvovali. I to mi je u redu, međutim moja karijera mi je i dalje bila nevjerovatna", priznaje Sneijder.

Sneijder je također osvojio Erediviziju, La Ligu i Super ligu naslove s Ajaxom, Real Madridom i Galatasarayem.

Sneijder je također govorio o najboljem suigraču kojeg je ikada imao, a tu čast zaslužuje španski veznjak Guti.

Dvojac je zajedno igrao u Real Madridu između 2007. i 2009., a Sneijder je rekao:

"Kada sam počeo u Real Madridu, nije razgovarao sa mnom tri mjeseca, jer je zbog mene završio na klupi. Ali onda smo počeli igrajući zajedno i imali smo nevjerojatno razumijevanje. On je fenomenalan igrač, vjerovatno je najbolji s kojim sam ikad igrao", dodao je Sneijder.

Sneijder je sada nogometni analitičar i dosta pažnje privlači ponekim svojim čudnim izjavama, a često govori o tome kako mu je alkohol uskratio još veću karijeru. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bio sam mlad i volio sam uspjeh i biti u centru pažnje. Ali stvari su krenule po zlu. Nije bilo droge, ali alkohola... Navikao sam se živjeti kao zvijezda. Obožavani ste kao igrač Real Madrida, šetali smo ulicama i ljudima davali novac", rekao je Sneijder jednom prilikom, dodavši:

"Ostao sam sam nakon razvoda sa suprugom i vidio sam jako malo malu Jessey (kćerka). Boca votke postala mi je najbolji prijatelj. Budio sam se ujutro misleći da je sve u redu, da niko neće shvatiti šta radim i da niko neće primijetiti, ali to me koštalo da budem bolji".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi