Žestoke izjave Francuza pred finale upućene su samo jednom igraču!

Biti će pakleno finale

Žestoke izjave Francuza pred finale upućene su samo jednom igraču!

Esmer Oštraković

Francuska i Argentina će u nedjelju odigrati finalnu utakmicu u okviru ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje se održava u Kataru, a teško je reći ko je favorit.

Messi predovdi Argentince, dok je sa druge strane njegov klupski kolega, Kylian Mbappe, te će jedan od njih tužan napustiti stadion.

Nekoliko dana uoči utakmice Francuzi su dali zanimljive izjave, te su se odlučili spomenuti Lionela Messija u svakoj od njih.

"Nećemo ih pustiti da uživaju i da imaju najbolju noć u životu. Znamo da imaju Messija i da će on pokušati prelomiti utakmicu, ali ovo je Svjetsko prvenstvo i zaustaviti ćemo ga", rekao je napadač Milana, Olivier Giroud.

Jedan od defanzivaca koji će biti zadužen da čuva Messija je Theo Hernandez.

"Umoran sam, ali uvijek je lijepo ostvariti pobjedu, a posebno je na Svjetskom prvenstvu. Imamo vremena da se pripremimo. Ne plašimo se Messija. Oni su sjajan tim, ali pitamo se i mi mnogo", rekao je Hernandez.

Oglasi

Čak niti bivši saigrač Lionela Messija, Antoine Griezmann, se ne plaši duela sa jednim od najboljih igrača na svijetu.

"Nije stvar u Messiju. Ima jako dobar tim oko sebe. Biti će teško, ali znam da možemo da budemo bolji od njih", rekao je Griezmann.

Sa njim se složio i Tchoumeni.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Da, znamo da je tu Messi, ali ima tu još deset igrača na terenu pored njega. Imaju kvalitetu, ali imamo je i mi i svjesni smo šanse da ispišemo historiju", rekao je veznjak Francuske.

Sve ovo bi jako skupo moglo koštati Francuze, jer su sa sličnim izjavama pokušali i Nizozemci, te su na kraju eliminisani a show na toj utakmici pripao je upravo Messiju.

Top Komentari

AmellemA
Hajde 112, javi im se više. Ukočiti će him se ruka od držanja telefona.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi