Žrtva velike sportske nepravde: "Da sam htio mogao sam biti kao Messi i Ronaldo"

Sjećate li ga se?

Žrtva velike sportske nepravde: "Da sam htio mogao sam biti kao Messi i Ronaldo"

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo i Leo Messi su najbolji svih vremena, a ko je prvi na tronu je manje-više stvar ličnog ukusa. 

Svojevremeno je Wesley Sneijder izjavio da je mogao biti na istom nivou kao Ronaldo i Messi, ali su ga je prevarila poneka čašića vina viška tokom večere.

Nizozemac je imao izuzetno uspješnu karijeru, bio je i žrtva velike sportske nepravde 2010. godine kada mu nije dodijeljena Zlatna lopta iako je briljirao u dresu Intera. Tada je za najboljeg izabran upravo Messi.

"Mogao sam biti kao Messi i Ronaldo, ali jednostavno nisam to osjećao. Uživao sam životu, možda sam pio čašu fina tokom večere", rekao je Snejider.

"Leo i Cristiano su različiti, oni su se dosta žrtvovali i to je meni uredu. Međutim, moja karijera je svakako bila nevjerovatna", kazao je Nizozemac.

Na naslovnoj fotografiji se može vidjeti Snedijer sa samog početka karijere i njegovog izgleda nakon što je okačio kopačke o klin.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Snejider se od fudbala oprostio 2019. godine, a nekoliko mjeseci kasnije naglo se udebljao te doslovno šokirao mnoge ljubitelje "bubamare".

Prošlog ljeta spominjao se njegov povratak fudbalu, u voljeni Utrecht, ali se to na kraju nije desilo.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Ali se provaljuje čovjek u penziji ja već bio zaboravio da je on i igrao fudbal koliko je bitan
1 7
MaDaj
Ehh da sam, eh da sam ... Fakat svi smo mi mogli biti nesto drugo "da smo"
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi