Arsenal je večeras u susjedstvu doživio potpuni potop
Foto - EPA

Težak poraz Topnika

Arsenal je večeras u susjedstvu doživio potpuni potop

Midhat Šljivak

Fudbaleri Arsenala oprostili su se od nastupa u EFL (Carabao) kupu nakon što su večeras u osmini finala poraženi od gradskog rivala West Hama s 3:1.

Arsenal je kod West Hama odigrao jednu od najslabijih utakmica u posljednjih nekoliko mjeseci. Istina, izašao je Mikel Arteta s poprilično izmijenjenim sastavom, ali niko nije očekivao težak poraz kod Čekićara.

Do vodstva West Ham stiže u 16. minuti. Nakon ubačaja iz kornera Ben White pogađa vlastitu mrežu i Čekićari su imali prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, da bi u nastavku Topnici bili potpuno potopljeni i to nakon samo 15 minuta igre u drugom dijelu.

Čekićari prednost povećavaju u 50. minuti. Mohammed Kudus precizno pogađa za 2:0, da bi potom sve bilo gotovo samo deset minuta kasnije kada Jarrod Bowen postiže gol za prednost od 3:0.

Pokušao je Mikel Arteta određenim izmjenama napraviti nešto. Ušli su Martinelli, Saka i Odegaard, no rezultat se  nije mijenjao sve do posljednjih sekundi utakmice kada Odegaard postiže pogodak u 96. minuti za konačnih 3:1.

Oglasi

West Ham je tako ostvario plasman među osam najboljih u Carabao kupu, a Arsenal se oprašta od borbe za jedan trofej ove sezone.

Protivnika će Čekićari znati već večeras po završetku ostalih utakmica koje se igraju večeras.

Arsenal je odigrao zaista skroman meč. Odavno tim Mikela Artete nije ovako loše izgledao i samo je dobra stvar što se ovakva utakmica nije odigrala u prvenstvu.

Carabao kup:

West Ham - Arsenal 3:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
LONDON is RED...u.međuvremnu trpa te WEST HAM SA 3 KOMADA..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi