Nesretni Sheffield United pregažen na Emiratesu uz nevjerovatnu partiju Nketiaha
Foto - EPA

Arsenal slavio

Nesretni Sheffield United pregažen na Emiratesu uz nevjerovatnu partiju Nketiaha

Midhat Šljivak
Teme:

Arsenal je u 10. kolu Premiershipa lagano savladao Sheffield United s 5:0. Susret je obilježio napadač Topnika Eddie Nketiah koji je postigao hat-trick.

Arsenal je bez problema savladao Sheffield United. Tim Mikela Artete je dominantno došao do trijumfa uz sjajnu partiju Eddieka Nketiaha.

Topnici su otpor gostiju lomili do 28. minute kada Arsenal ipak stiže do gola. Rice upisuje asistenciju, a Eddie Nketiah postiže pogodak za 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku je susret riješen u samo sedam minuta. Ponovo je na scenu stupio Nketiah.

Napadač Arsenala u 51. minuti trese mrežu za prednost od 2:0, a zatim u 58. minuti postiže i treći gol za sigurnih 3:0.

Bilo je dosta šansi da se dodatno popravi gol-razlika domaćeg tima. To se i desilo, a u 88. minuti je viđen novi pogodak Dosuđen je penal kojeg Vieira pogađa za 4:0.

Oglasi

Nije tu bio kraj. U sedmoj minuti nadoknade Tomiyasu je pogodio mrežu Sheffield Uniteda za konačnih 5:0.

Arsenal je na drugoj poziciji Premiershipa s 24 boda i dva boda su iza gradskog rivala Tottenhama. Oba tima su još uvijek bez poraza.

Sheffield United je s druge strane uvjerljivo posljednji na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom i ovaj tim je glavni kandidat za ispadanje.

U drugom meču koji je odigran u istom terminu Bournemouth je preokretom savladao Burnley s 2:1.

Gosti su poveli u 11. minuti pogotkom Taylora, ali domaći su veoma brzo poravnali. U 22. minuti za 1:1 je pogodio Semenyo. Pobjedu im je donio Billing u 76. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 10. kolo:

Arsenal - Sheffield United 5:0
Bournemouth - Burnley 2:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije