Mikel Arteta spašava Modrića u Realu? Ključ je u čovjeku koji je Hrvata "uništio"

Trener Arsenala želi 23-godišnjaka iz Reala

Mikel Arteta spašava Modrića u Realu? Ključ je u čovjeku koji je Hrvata "uništio"

Eldar Ganibegović

Luka Modrić skoro je pa potpuno zanemaren u Real Madridu. Carlo Ancelotti mu ne daje previše šanse, no Mikel Arteta bi ga mogao indirektno spasiti.

Jude Bellingham apsolutno je eksplodirao u dresu Real Madrida nakon dolaska iz Borussije Dortmund. Osim njega, Camavinga i Tchouameni igraju značajnu ulogu.

Zbog toga je Luka Modrić počeo dobivati sve manje minuta na terenu. Što je i logično, naročito ako se uzme u obzir i koliko godina ima Hrvat.

Međutim, ako se ostvari želja trenera Arsenala, Mikela Artete, postoji mogućnost da se Luki Modriću ponovo otvori prostor u redovima Kraljeva.

Naime, španski stručnjak na klupi Topnika za želju ima dovesti Aureliana Tchouamenija u svoje redove već na zimu.

Francuski veznjak jedan je od igrača koji su indirektno uništili Modrića, odnosno istisnuli ga iz početne postave, a sada bi mogao napustiti klub.

Oglasi

Još ljetos se pričalo o njegovom potencijalnom odlasku. Veliki evropski klubovi pokazuju interes, a čini se da je najviše "zagrizao" Arsenal.

Ostaje da vidimo šta će biti od svega. Ipak je malo nerealno očekivati da Real Madrid takav biser pusti u neki drugi klub, s obzirom na to da je Francuz ulog za narednih barem deset godina. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dodatno u korist Real Madridu što se 23-godišnjaka tiče ide njegova svestranost. Može igrati u sredini, na krilu, pa čak i u defanzivi, što Carlo Ancelotti itekako cijeni. 

Cijena Francuza trenutno je 90 miliona eura, no za očekivati je da bi Real Madrid, ako bi ušao u pregovore, za njegove usluge tražio i veću cifru. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
U nedostatku kvalitetnih informacija, bombarduj sa Modricem.
4 1
Agxx
Jeb.. vam modric mamu vise, 38 godina on vise i nije za jakih ekipa, turska liga ko dzeko i cao, odigra jednu utakmicu dobro 10 suplja odbrana
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi