David Moyes pred otkazom: Za vikend ga očekuje ključna utakmica
FOTO: EPA

West Hamu ne ide dobro u prvenstvu

David Moyes pred otkazom: Za vikend ga očekuje ključna utakmica

Haris Zilić

Dosta trenerskih promjena na Ostvru u posljednjih mjesec dana. Nakon Antonia Contea, Brendana Rodgersa i Grahama Pottera još jedan menadžer je blizu otkaza.

Tamošnji mediji pišu da je otkucao sat Davidu Moyesu na klupi West Hama.

Čekićari imaju dobru evropsku sezonu, stigli su do četvrtine finala UEFA konferencijske lige i u finiš tog takmičenja ulaze kao jedni od favorita za osvajanje trofeja.

Međutim u prvenstvu Engleske je totalno drugačija priča.

Tim iz Londona je trenutno na 15. poziciji sa 27 osvojenih bodova, koliko ima i Bournemotuh na 18. pozicji koji je prvi tim u opasnoj zoni.

Na dnu Premiershipa je prava gužva, odavno nije bilo tako gusto u borbi za opstanak.

Oglasi

Leeds United ima 29 bodova, Wolverhampton je na 28, po 27 osvojenih bodova imaju West Ham, Everton, Nottingham, Borunemotuh, Leicester je na 25, a Southampton na 23 osvojena boda.

Dakle, Ćekićare očekuje grčevita borba za opstanak i daleko su od rezultata kakvog navijači očekuju.

Novi šamar stigao je sinoć u zaostaloj utakmici sedmog kola Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham je na svom teren deklasiran i ponižen od strane Newcastle rezultatom 5:1 i čini se da bi to mogao biti konačan udarac i za Davida Moyesa na klupi londonskog tima.

Ostrvski mediji pišu da je situacija jasna i Moyes morao za vikend upisati trijumf u protivnom ide otkaz. West Ham gostuje Fulhamu u londonskom derbiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi