Igrači padali kao čunjevi, odlazili po "ćevape", a sudija gledao u nevjerici šta radi protivnicima

Gol za pamćenje

Igrači padali kao čunjevi, odlazili po "ćevape", a sudija gledao u nevjerici šta radi protivnicima

H. Zilić

Neke utakmice vječno ostaju u sjećanju iz nekog dobrog razloga.

Dok neke pamtimo po golijadama, uzbuđenjima, sjajnoj atmosferi, preokretima, ima i onih koje jedan pogodak učini vječnim.

Upravo je takav meč odigran na današnji dan 1. oktobra 2016. godine u Engleskoj.

Snage su odmjerili West Ham United i Middlesborugh, meč je završen rezultatom 1:1, ali generacije će pamtiti i prepričavati pogodak Dimitriy Payeta za Čekićare.

Francuz je primio loptu na sredini zatim driblao i "bacao" po travnjaku igrače Middlesborugha, neki su padali poput čunjeva. Payet je nanizao pet fudbalera gostujuće ekipe i onda rutinski savladao golmana za eksploziju oduševljenja na stadionu u Londonu. Sudija je u nevjerici gledao šta Francuz radi protivnicima.,

Za Payeta to je bio najbolji pogodak u karijeri, a dok je igrao na vrhunskom nivou bio je i jedan od najboljih francuskih fudbalera.

Payet se u West Hamu zadržao od 2015. do 2017. godine kada je obukao dres Marseilla za koji igra i dan danas i sa 35 godina na leđima bitan je faktor u igri tima sa Velodroma.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dresu reprezentacije Francuske Payet je odigrao 38 utakmica i postigao osam pogodaka, dok je za mlade selekcije Trikolora skupio 12 nastupa uz četiri postignuta pogotka.

Prije West Hama igrao je za Lille, a u karijeri je još nosio dres Le Havrea, Nantesa i St Etiennea, a karijeru je počeo u amaterskom klubu Sain-Pierroise, igrao je i za AS Excelsior.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi