Antonio ušao u historiju West Hama u pobjedi protiv Leicestera

Najbolji strijelac kluba u historiji Premiershipa

Antonio ušao u historiju West Hama u pobjedi protiv Leicestera

E. Čaušević

Fudbaleri West Hama večeras su na svom terenu pobijedili Leicester sa 4:1 u meču drugog kola Premiershipa.

West Ham je pred svojim navijačima uspio da dođe do tri boda, a utakmicu je obilježio sjajni Michail Antonio koji je postao najbolji strijelac ovog kluba u historiji Premiershipa.

Domaći su krenuli ofanizivno od samog početka utakmice, te su u 26. minuti uspjeli da dođu do vodstva. Benrahma je asistirao za Fornalsa koji je savladao Schmeichela za 1:0.

Da stvari budu gore za Leicester u 40. mintui su ostali s igračem manje. Perez je žestoko faulirao Fornalsa, a sudija Oliver je nakon VAR snimka odlučio da mu pokaže direktan crveni karton.

West Ham je igrača više iskoristio u 56. minuti kada je Benrahma pogodio za 2:0 i činilo se da je u ovoj utakmici sve riješeno.

Ipak, nada za Leicester vratila se u 70. minuti kada je Tielemans smanjio na 2:1, a Brendan Rodgers je odlučio sve karte baciti u napad. No, Leicester nije mogao do izjednačenja, a ofanzivnu igru domaći su znali da kazne.

Deset minuta kasnije West Ham dolazi do 3:1, a svoj prvi gol na meču zabio je Antonio koji je tako postao najbolji strijelac ovog kluba u Premiershipu čime je prestigao Di Canija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Antonio je četiri minute kasnije ponovo bio u centru pažnje jer je zabio i drugi gol i tako postavio konačnih 4:1. On je sada na cifri od 49 postignutih golova u Premiershipu.

West Ham je prvi na tabeli sa šest bodova, dok je Leicester na 12. poziciji s tri boda.

Promo

Top Komentari

bk123
West Ham će biti ugodno iznenađenje ove godine, igraju napadački i super su za gledat...predvidjam im mjesto u top 6 ove sezone
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi