Leeds poveo pa stao i izgubio od West Hama
Foto - EPA

Trijumf Čekićara

Leeds poveo pa stao i izgubio od West Hama

Midhat Šljivak

West Ham je u prvom susretu 12. kola engleske Premier lige savladao Leeds United na Elland Roadu rezultatom 2:1.

Domaći tim bolje ulazi u meč i u šestoj minuti dolazi do vodstva. Fabianski ruši Bamforda, a sudija Oliver pokazuje na bijelu tačku.

Klich preuzima odgovornost. Loše šutira, Fabianski brani, ali Oliver ponavlja penal, a ovog puta fudbaler Leedsa ne griješi i zabija za 1:0.

West Ham potom preuzima utakmicu u svoje ruke. Do zasluženog izjednačenja stiže u 25. minuti kada Souček zabija za 1:1 i to je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Nastavak donosi dobar fudbal i jedan gol u mreži domaćeg tima. Tim Marcela Bielse je izgledao dosta nemoćno u napadu, a Čekićari su sa druge strane stvorili brojne dobre šanse pred golom domaćina.

U 80. minuti su stigli do pogotka. Nakon ubačaja Creswella iz prekida, Angelo Ogbonna zabija za 1:2.

Mogli su gosti riješiti utakmicu. Propustili su nekoliko dobrih šansi da osiguraju tri boda, no na kraju su zahvaljujući lošoj ofanzivnoj igri Leedsa bez većih problema sačuvali vodstvo i došli su do pobjede.

Rodrigo je doduše imao fantastičnu šansu u 90. minuti meča, no sa svega nekoliko metara je očajno šutirao i Fabianski brani njegov pokušaj bez previše problema.

West Ham igra sjajno ove sezone i sa ovom pobjedom je došao do pete pozicije sa 20 bodova, Leeds je 14. sa 14 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 12. kolo:

Leeds - West Ham 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi