TSC Bačka Topola u Londonu pokazao ratnički fudbal, ali Čekićari su ipak klasa više
Foto - EPA

Evropska liga

TSC Bačka Topola u Londonu pokazao ratnički fudbal, ali Čekićari su ipak klasa više

Midhat Šljivak

TSC Bačka Topola poražena je večeras u Londonu od West Hama s 3:1. Srpski tim pružio je odličnu igru, imao je vodstvo, no na kraju je poražen od ipak mnogo kvalitetnijeg rivala.

TSC Bačka Topola debitovao je u grupnoj fazi Evropske lige. Prvi evropski meč odigrali su u Londonu protiv West Hama i pokazali su zaista zavidan kvalitet.

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke. Gosti su igrali zaista odlično u defanzivi i čekali su šansu iz kontre. Bilo je pokušaja na obje strane, nije međutim bilo promjene rezultata i na odmor se otišlo bez golova.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme TSC stiže do prednosti. Petar Stanić krade loptu Ogbonni i postiže pogodak za vodstvo gostiju od 1:0.

Ipak, Čekićari potom ubacuju u brzinu više i do kraja meča je viđena potpuna dominacija tima Davida Moyesa i preokret.

Oglasi

Do izjednačenja West Ham stiže u 66. minuti. Petrović pogađa vlastitu mrežu nakon ubačaja Ward-Prowsea za 1:1.

Četiri minute kasnije novi gol u mreži gostiju. Nakon kornera Ward-Prowsea, Mohammed Kudus je na pravom mjestu i postiže gol za 2:1.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 82. minuti i ponovo je korner bio koban za goste. Ward-Prowse ponovo ubacuje, a Tomas Souček pogađa za 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Mogao je domaći tim do kraja meča i uvjerljivije slaviti. Bilo je tu još nekoliko dobrih pokušaja, ali je ostalo 3:1.

U drugom meču ove grupe Freiburg je kao gost savladao Olympiakos s 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti