Sedam godina igrao u Engleskoj, a iz inata nije htio naučiti njihov jezik: "Bio sam put mržnje..."

Prvi put javno priznao

Sedam godina igrao u Engleskoj, a iz inata nije htio naučiti njihov jezik: "Bio sam put mržnje..."

Endin Čaušević

Carlos Tevez najbolje dane svoje karijere proveo je igrajući u Engleskoj u kojoj je proveo čak sedam godina, ali nikada nije naučio engleski jezik. Legendarni Argentinac po prvi put je pričao o tome i objasnio svima razlog zbog čega nikada nije htio da nauči engleski jezik.

Tevez je u Englesku stigao na ljeto 2006. godine kada je za 15 miliona eura iz Corinthiansa prešao u West Ham, ali se u londonskom klubu zadržao samo jednu sezonu.

Potom je potpisao za Manchester United s kojim je za dvije sezone uspio da osvoji skoro sve što je mogao, no nakon toga napravio je veliku izdaju. Tevez je na ljeto 2009. godine za 30 miliona eura prešao u Manchester City što mu na Old Traffordu nikada nisu oprostili.

Legendarni Argentinac na Etihadu je proveo ukupno tri sezone prije nego što je otišao u Juventus. Kasnije je igrao još za Shanhgai Shenhua i Bocu Juniors gdje je završio svoju karijeru.

Tevez je ukupno u Engleskoj proveo sedam godina, a zanimljivo da nikada nije naučio engleski jezik i uvijek je s trenerima i saigračima komunicirao na španskom i stalno je imao prevoditelja.

Oglasi

Mnogima nije bilo jasno zbog čega Tevez za tolike godine nije savladao engleski jezik, ali sada je o tome konačno progovorio. Priznao je da to namjerno nije htio uraditi zbog privatnih razloga i svega što se dešavalo između Engleske i Argentine.

Naravno, misli se na rat ove dvije zemlje kod Falklandskih ostrva gdje je stradao veliki broj Argentinaca. Rat se desio 1982. godine, a to je bio glavni razlog zašto Tevez iz inata nije htio da uči engleski jezik.

"To je bio više kurtuloroški problem koji sam imao s Engleskom. Nisam htio da namjerno učim engleski jezik zbog svega što se dešavalo u tom ratu. Htio sam da oni uče španski, tako daleko sam išao, bio sam pun neke mržnje", rekao je Tevez i dodao.

"Moj ujak je igrao za River, jedini navijač Rivera u porodici i igrao je za rezervni tim. Kada je trebao debitovati za prvi tim išao je u taj rat i nikada nije zaigrao. Nakon rata je postao alkoholičar i veoma loš. Bili smo veoma bliski i sve to me baš pogodilo. Proveo sam sedam godina u Engleskoj, ali se na njihovu kulturu nikada nisam htio naviknuti. Nisam htio da učim engleski jezik zbog svog ujaka i svega što se dešavalo oko toga".

Tevez je u Premiershipu odigrao ukupno 202 utakmice, dao je 84 gola i upisao 40 asistencija. Tri puta je bio prvak Engleske, osvojio je jednom FA Kup i tri puta engleski Superkup. Također, u vitrini ima i trofej osvajača Liga kupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Manchester Unitedom je uspio da osvoji Ligu prvaka, ali i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
interesantno da nije imo problem uzimati im lovu 7 godina al naučiti jezik jest hahahaha
1 0
Amansio
Ma nije mogao savladat jezik be htio ne htio čuješ komunikaciju mora ti uči u uho
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi