Bivšem osvajaču FA Cupa prijeti ispadanje u četvrti rang

Opet finansijski propusti

Bivšem osvajaču FA Cupa prijeti ispadanje u četvrti rang

H. Zilić
Teme:

Engleskom klubu Wigan Atlethicu prošle sezone su oduzeti bodovi u championshipu zbog administrativnih i finansijskih propusta, što je ekipu koštalo ispadanja u Legaue One.

Ove sezone u trećem rangu im ne ide najbolje. Bore se za opstanak, trenutno su iznad zone ispadanja, ali šest ekipa na dnu smješteno je u tri boda.

Problem je što iz ovog ranga takmičenja ispadaju četiri ekipe.

Wigan je u seriji od tri utakmice bez poraza, ali finansijska situacija opet prijeti Wiganu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pronađene su nove nepravilnosti u papirima, a prema pisanju ostrvskih medija to bi ih moglo koštati oduzimanja četiri do šest bodova, što bi moglo biti kobno za opstanaku trećem rangu takmičenja.

Wigan je simpatije fudbalske javnosti pokupio 2013. godine kada su osovjili FA Cup, a to je jedini veliki trofej za ovaj klub u historiji koja datira od 1932. godine. Dva puta su igrali i finala Liga Kupa Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi