Wigan preko Evertona do polufinala FA Kupa

Tri gola u tri minute

Wigan preko Evertona do polufinala FA Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Wigana plasirali su se u polufinale FA Kupa nakon što su danas u četvrtfinalnom duelu savladali na Goodison Parku ekipu Evertona sa 3:0.

Wigan je već na početku najavio dobru utakmicu i u 11. minuti je Shaun Maloney pogodio stativu gola Tima Howarda. Nakon toga je uzvratio Jelavić, ali ni on nije bio precizan.

A onda u samo tri minute Wigan postiže tri gola. U 30. minuti Maynor Figueroa koristi smušenost odbrane Evertona, te matira Howarda za vodstvo gostiju od 1:0.

Već u narednom napadu Wigan je povećao prednost. Callum McMannaman je pogodio za 2:0, da bi odmah nakon što je Everton krenuo sa centra, Wigan postigao i treći gol. Kone je uposlio Jordija Gomeza, koji je pogodio za ubjedljivih 3:0.

Wigan je i u nastavku igrao nešto bolje. Kone je imao dobar pokušaj u 48. minuti susreta, da bi na drugoj strani uzvratio Fellaini. Potom je dobar pokušaj imao i Figueroa, ali se u posljednjih 20 minuta susreta ušlo sa identičnim rezultatom kao na poluvremenu.

Ostatak meča nije donio velika uzbuđenja. Wigan je mirnom igrom priveo susret kraju za veliki uspjeh i prolaz u četvrtfinale.

 

 





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.