"Potres" u Parizu: Došao kao veliko pojačanje, a u januaru seli u Englesku
FOTO: EPA

Prema pisanjima Sky Sporta

"Potres" u Parizu: Došao kao veliko pojačanje, a u januaru seli u Englesku

Haris Zilić

Novi "potres" u Parizu, ali ovaj put u pitanju je odlazak iz kluba.

Kako prenosi ugledni Sky Sport. Gerorginio Wijnaldum na zimu napušta Prinčeve i vraća se u Englesku.

Nova destinacija za Wijnalduma trebao bi biti Arsenal, a ako je vjerovati pisanjima Sky Sporta, cijela priča ulazi u svoj finalni dio.

Nizozemski reprezentativac trpi brojne kritike u PSG-u zbog slabijih partija i navodno klub razmatra mogućnost dovođenja Marcela Brozovića iz Intera umjesto njega.

Wijnaldum je prethodno briljirao u Liverpoolu, ali zasitio se Anfielda i Engleske i želio je promjenu. Bio je jako blizu Barcelone, no presudilo je to što je Mauricio Pochettino preuzeo PSG, ali i veće financijske mogućnosti pri pregovaranju kod Francuza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Odlazak u Arsenal znači da nema ništa od povratka u Newcastlea, a to je bila prva solucija za Nizozemca u slučaju odlaska iz PSG-a.

Tridesetjednogodišnji veznjak je u Ligue 1 odigrao 14 mečeva i ima gol i asistenciju, dok je u Ligi prvaka upisao četiri nastupa i postigao je dva gola.

Top Komentari

King_Kenny
...lik rasturao u Liverpoolu i ode kod ovih plasticara koji ga upropaste za polusezonu...do duse jos bi vecu gresku napravio da je otisao u rastimani orkestar Barcelonu,ovako je bar zaradio dosta love...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi