Ederson večeras nosio štucne Crystal Palacea, objašnjeno zašto je to morao uraditi

Golman Cityja imao neobičan problem

Ederson večeras nosio štucne Crystal Palacea, objašnjeno zašto je to morao uraditi

E. Čaušević

Manchester City večeras je teže od očekivanog uspio slaviti u gostima protiv Crystal Palacea sa 1:0, a u centru pažnje nakon meča našao se golman Ederson jer su svi vidjeli neobičnu stvar kada su u pitanju njegove štucne u kojima je nastupio na ovoj utakmici.

Aktuelni prvak Engleske je uspio da dođe do važna tri boda u Londonu i nastavi utrku s Arsenalom što se tiče odbrane titule.

Manchester City je protiv Crystal Palacea slavio s minimalnih 1:0 i to golom iz penala kojeg je Erling Haaland postigao u samom finišu ove utakmice.

No, ono o čemu mnogi pričaju nakon okršaja ovih rivala jeste Ederson i to zbog štucni u kojim je brazilski golman večeras nastupio.

Edersonova garnitura u gostujućim dresovima je inače plave boje. Plavi su dres i šorc, ali i štucne, no večeras to nije bio slučaj.

Mnogi su vidjeli da su Edersonove štucne večeras bijele boje i u prvi mah to nije bilo ništa čudno, ali tek kada su se pojavile fotografije na društvenim mrežama mnogi su shvatili kakav problem je imao golman Cityja pred ovaj meč.

Oglasi

Naime, Ederson nije mogao da nosi plave štucne jer tu boju na svojoj opremi su imali igrači Crystal Palacea. Nije mogao da nosi ni žute štucne koje su inače iz njegove prve garniture jer su u toj boji bili njegovi saigrači.

Golman inače mora da se razlikuje po tim bojama od svoje, ali i protivničke ekipe, te su uspjeli nekako naći rješenje.

Na kraju su iz Crystal Palacea dali Edersonu štucne i boje tog kluba su se mogle vidjeti na njima. Grb i ime Crystal Palacea prekrio je ljepljivom trakom, no na kraju ni to nije pomoglo da se otkrije da su to inače štucne londonskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

   Štucne u kojima je na večerašnjoj utakmici nastupio Ederson.

Na mečevima ne viđamo baš da neko od igrača ili golmana nosi opremu protivničkog kluba, ali Ederson večeras nije imao jednostavno drugo rješenje i morao je da poštuje pravila.

Koliko god je mogao sakrio je simbole Crystal Palacea, a jedino se na koljenima mogla vidjeti plava i crvena boja koje su inače zaštitni znak londonskog kluba.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi