Erling Haaland iskoristio jedinu grešku koju su igrači Crystal Palacea napravili za 90 minuta

Igrali su fenomenalnu odbranu, ali na kraju tri boda idu Manchester Cityju

Erling Haaland iskoristio jedinu grešku koju su igrači Crystal Palacea napravili za 90 minuta

E. Oštraković

Dosta tvrdu i borbenu utakmicu su u okviru 27. kola Premiershipa odigrali Crystal Palace i Manchester City, a gosti su na kraju uspjeli ostvariti minimalnu pobjedu od 1:0.

Naravno, Manchester City je bio apsolutni favorit na ovom susretu, a gosti su se do prve minute fokusirali na branjenje svog gola.

To najbolje pokazuje podatak da u prvom poluvremenu Crystal Palace nije imao niti jedan udarac u okvir gola gostiju.

Ali, ne samo to, toliko dobro su domaći igrali u odbrani da su limitirali Manchester City da uputi samo jedan udarac u okvir njihovog gola za 45 minuta.

Ni u drugom poluvremenu slika na terenu nije bila ništa drugačija. Gosti su tražili put do mreže domaće ekipe čiji je jedini cilj bio odbraniti se.

Niti u drugom poluvremenu domaća ekipa nije uputila niti jedan udarac u okvir gola gostiju, dok je Manchester City uputio tri šuta.

Detalj odluke desio se u 78. minuti. Olise je nakon kornera faulirao jednog od gostujućih igrača, a Robert Jones je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Erling Haaland, te je bio siguran i donio je svom timu tri jako važna boda u borbi za prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ove, teško ostvarene pobjede, Manhcester City ima dva boda manje od Arsenala koji se nalazi na prvom mjestu, ali i jednu utakmicu više. Topnici svoju utakmicu sa Fulhamom igraju sutra.

Sa druge strane Crystal Palace se nalazi na 12. mjestu na tabeli sa 27 osvojenih bodova i morat će početi osvajati bodove kako se ne bi doveli u situaciju da se bore za ostanak u ligi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Erlinge halande dođi u real m,tu je tvoja budućnost.Hasta el final,hala madrid
2 0
Chelsea1
Ovo je nasljednik CRonalda
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi