Još jedna nogometna faca u Saudijskoj Arabiji - pridružio se Ronaldu!

Zaha potpisuje

Još jedna nogometna faca u Saudijskoj Arabiji - pridružio se Ronaldu!

Edmir Škorić

Nastavlja se selidba evropskih zvijezda u Saudijsku Arabiju, a posljednji je jedan od najboljih igrača engleskog Premiershipa proteklih sezona.

Wilfried Zaha postigao je konačan dogovor i karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji. On je sve dogovorio sa Al Nassrom, tako da će biti saigrač Cristiana Ronalda u novoj sezoni.

Kako je objavio novinar Rudy Galetti, sve je već riješeno i ostalo je samo da Zaha potpiše i da zvanično bude predstavljen kao član ovog bogatog kluba.

Reprezentativac Obale Slonovače očito je dobio bogatu ponudu, iako za sada nema detalja o tome kakav ugovor mu je spremljen.

Wilfried Zaha bio je velika zvijezda engleskog nogometa u najavi. Kada je 2013. godine stigao u Manchester United predviđalo se da će eksplodirati u redovima Crvenih đavola, no to se nije dogodilo.

Oglasi

Zaha je odigrao samo četiri utakmice za Manchester United. Proglašen je jednim od najvećih promašaja ikad, pa se ubrzo preko Cardiffa vratio u svoj Crystal Palace, gdje je apsolutna zvijezda.

Osim Al Nassra nastojao ga je dovesti i Al Ittihad, koji mu je navodno nudio 10 miliona eura godišnje. 30-godišnjak je to odbio, ali je prihvatio uslove Al Nassra.

Iako je Crystal Palace pokušavao na sve načine da ga zadrži, on se kao slobodan igrač odlučio otići u Saudijsku Arabiju.

Wilfried Zaha je ove sezone u dresu Crystal Palacea odigrao ukupno 22 utakmice i ima učinak od šest pogodaka i tri asistencije.

Ukupno je u redovima tima sa Selhurst Parka nastupio u 452 utakmice uz 89 postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi