Wilfried Zaha na meti rasističkih uvreda
Foto - EPA

Nakon pobjede protiv Manchester Citya

Wilfried Zaha na meti rasističkih uvreda

A. Ćesko

Nakon jučerašnje pobjede Crystal Palacea protiv Manchester Citya, Wilfried Zaha je dobio rasističke uvrede na svoj račun.

Wilfried Zaha je jučer bio strijelac u nevjerovatnoj pobjedi svog tima nad Građanima rezultatom 2:0. Međutim, nakon utakmice je objavio na svom Instagram profilu kako je dobio mnoštvo uvreda preko društvenih mreža na osnovu boje svoje kože.

"Ova objava nije postavljena da bih dobio milion poruka kako ste uz mene i kako su ovakve stvari odvratne. Ovdje sam da zapravo popravimo ovaj problem. Mene ovakve poruke više ne vrijeđaju, jer očigledno dolaze uz opis mog posla. Ali, uvijek ću reći da sam ponosan na boju svoje kože", izjavio je Zaha.

Krilni igrač Crystal Palacea je bio jedan od prvih koji je prestao da kleči na koljenu prije početka utakmice. On smatra da taj gest više nema smisla zbog toga što se njim ne rješavaju pravi problemi vezani za rasizam.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaha nije jedini koji je bio na meti rasističkih uvreda i to je pojava koja je veoma česta u fudbalu, pogotovo engleskom. Instagram i Twitter su se oglasili povodom ovog pitanja i rekli su da će ozbiljnije poraditi na tome da se ovaj problem spriječi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi