Zbog starta nad mladim nogometašem od njega traže da se prestane baviti nogometom

Zašto mu je ovo trebalo

Zbog starta nad mladim nogometašem od njega traže da se prestane baviti nogometom

Esmer Oštraković

Nogometaš Leicestera, Will Alves doživio je užasnu povredu koljena zbog koje će biti van terena čak devet mjeseci što znači da je za njega sezona završena.

Sedamnaestogodišnji nogometaš igrao je na utakmici u Carabao kupu za svoj Leicester na gostovanju kod MK Donsa.

Nakon sjajnog prodora Alvesa nogometaš MK Donsa ga je krvnički udario đonom u koljeno, te je nastupila povreda zbog koje će biti devet mjeseci van terena.

Obzirom na povredu koju je doživio Alves je odmah podvrgnut operaciji, koja je bila uspješna, te sada slijedi proces oporavka.

[twitter]https://twitter.com/TFWhistle_/status/1606301602603638784[/twitter]

O svemu je govorio i menadžer Leicestera, Brendan Rodgers.

Oglasi

"Jako tužno za nas i za njega. Izgubili smo jednog mladog talenta koji je danas trebao dokazati da je spreman da igra. To je bio jedan od najgorih startova koje sam vidio u životu", rekao je Rodgers.

[twitter]https://twitter.com/TheSecretScout_/status/1606282846133309440[/twitter]

Navijači iz Engleske su putem društvenih mreža čak zatražili od nogometaša koji je napravio prekršaj da se prestane baviti nogometom.

Zaista je veoma tužno to što se desilo mladom nogometašu pred kojim je sada proces oporavka, a pitanje da li će se vratiti spreman kao što je bio prije povrede.

Rodgers je imao velika očekivanja od ovog mladog nogometaša u nastavku sezone, a sada se postavlja pitanje kako će se njegova karijera razvijati.

Top Komentari

E.Car
Ženo daj pištolj da ga ubijem!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi