Povrijedio se osam dana pred Mundijal, pa sada svima otkrio da li će igrati u Kataru

Maddison se oglasio na Twitteru

Povrijedio se osam dana pred Mundijal, pa sada svima otkrio da li će igrati u Kataru

E. Čaušević

James Maddison doživio je danas povredu na meču West Hama i Leicestera i to samo dva dana nakon što je objavljeno da se nalazi na spisku reprezentacije Engleske za Svjetsko prvenstvo. Maddison je razočaran napustio teren, a sada je otkrio i da li će igrati u Kataru.

Maddison je čekao nestrpljivo da vidi da li će dobiti poziv Garetha Soutgatea za predstojeće Svjetsko prvenstvo i imao je pravo da se nada nakon odličnih nastupa u dresu kluba s King Power stadiona.

Selektor Engleske prije dva dana je objavio spisak igrača za SP, a na njemu je bio i Maddison koji nije mogao da sakrije svoju sreću zbog toga.

Ipak, danas je sve to moglo biti uništeno na okrutan način jer je Maddison zbog povrede morao izaći igre na meču protiv West Hama i to nakon svega 25 minuta koliko je proveo na terenu.

Maddison je prije toga zabio gol za 1:0, a zatim je vidno razočaran napustio teren. Žalio se na povredu zadnje lože i bilo je jasno da ne može da nastavi meč.

Englezi su bili itekako razočarani zbog toga što se Maddison povrijedio samo osam dana pred početak Mundijala, te prema prvim informacijama koje su došle iz Londona špekulisalo se da on neće moći igrati u Kataru.

Oglasi

Ipak, nakon svega oglasio se i veznjak Leicestera s odličnim vijestima jer je potvrdio da povreda nije ozbiljnije prirode.

Maddison je iz predostrožnosti odlučio da izađe iz igre kako ne bi rizikovao težu povredu, a sada se oglasio i na Twitteru i potvrdio je da će biti spreman za nastup u dresu Engleske na Mundijalu.

"Nova pobjeda i novi gol. Savršen način da se završi posao pred odlazak na pauzu. Povreda nije ozbiljnija! Desio se mali problem koji je uzrokovao bol, ali je sve ok. Jedva čekam da dođem na okupljanje reprezentacije u ponedjeljak", poručio je Maddison.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 27-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Lisica odigrao u svim takmičenjima 14 mečeva i zabio je sedam golova uz četiri asistencije.

Za reprezentaciju Engleske je debitovao prije tri godine i odigrao je samo tu jednu jedinu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi