Prije dva dana skakao od sreće jer ide u Katar, a danas je sve prekinuto na brutalan način

Maddison u centru pažnje

Prije dva dana skakao od sreće jer ide u Katar, a danas je sve prekinuto na brutalan način

E. Čaušević

Prije nekoliko dana James Maddison nije mogao da sakrije svoju sreću jer se našao na spisku reprezentacije Engleske za Svjetsko prvenstvo, ali već danas njegov najljepši san prekinut je na najgori način.

Gareth Southgate je prije dva dana saopštio spisak reprezentacije Engleske za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a na listi od 26 fudbalera našlo se ime i Jamesa Maddisona.

Veznjak Leicestera i ove sezone igra u odličnoj formi, a nakon pritiska engleske javnosti na kraju je Southgate odlučio da ga uvrsti na spisak i pozove na Mundijal.

Maddison nije mogao sakriti svoje oduševljenje i skakao je od sreće kada je vidio da se nalazi na spisku, te je poručio da će se konačno ostvariti njegov san da brani boje Engleske na tako velikom takmičenju.

Međutim, sreća ovog veznjaka trajala je samo dva dana i danas je sve prekinuto na najgori način.

Naime, Leicester igra trenutno u gostima protiv West Hama i nakon prvog poluvremena vodi sa 1:0, a upravo je Maddison bio taj koji je već u osmoj minuti utakmice uspio da zabije gol za vodstvo gostiju.

Oglasi

Maddison je u centru pažnje bio i u 25. minuti, ali nažalost ne zbog lijepih vijesti. On je u jednom duelu zadobio povredu i osjetio je bol, te je sjeo na teren jer je shvatio da ne može da nastavi.

Na kraju je trener Leicestera izveo Maddisona s terena, a na njegovom licu se moglo vidjeti koliko je tužan i razočaran.

Još uvijek nema vijesti koliko je ozbiljna povreda veznjaka Leicestera i da li će on morati zbog toga da propusti Svjetsko prvenstvo, ali engleski mediji navode da situacija nije baš obećavajuća.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, špekuliše se da je Maddison samo iz predostrožnosti napustio teren da ne rizikuje težu povredu, ali sve to su još uvijek samo špekulacije.

Sigurno da i Southgate pomno prati šta se dešava s Maddisonom, te da se nada da će on biti spreman za SP i da neće morati slati naknadno novi poziv

Top Komentari

korona
Naslova i teksta u pm ovi ga vec sahranili na portalu a na kraju kazu jos se nista nezna o kakvoj se povredi radi e jbg
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi