William Carvalho konačno pronašao angažman u Engleskoj

Novi član West Hama

William Carvalho konačno pronašao angažman u Engleskoj

E. Škorić

Reprezentativac Portugala William Carvalho karijeru nastavlja u West Hamu.

Vijest o transferu nije zvanična, ali to bi se trebalo dogoditi vrlo brzo, pošto je Portugalac trenutno u Londonu na liječničkom pregledu.

Portugalski list Renascenca objavio je kako će Carvalho početkom naredne sedmice potpisati ugovor s Čekićarima, što znači da se oprašta od Sportinga.

Igrača su tražili mnogi klubovi, najviše se vezao uz Arsenal, ali je na kraju završio u drugom, zapadnom dijelu Londona. 

West Ham će za igrača platiti 30 miliona eura, a platiće dodatnih 10 miliona eura bonusa. Carvalho je u Sporting stigao iz Cerclea Bruggea 2011. godine, a za tim iz Lisabona odigrao je 156 mečeva. Nastupao je za Portugal koji je osvojio EP prošle godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi