William Carvalho zbog povrede pauzira tri mjeseca

Peh za fudbalera Sportinga

William Carvalho zbog povrede pauzira tri mjeseca

Mladi portugalski reprezentativac William Carvalho doživio je nezgodnu povredu zbog koje će morati pauzirati tri mjeseca.

Naime, fudbaler Sportinga je doživio lom cjevanice, te tako umanjio svoje šanse za pravljenje velikog transfera ovog ljeta. Portugalac je briljirao na Evropskom prvenstvu za igrače mlađe od 21 godinu, a već dugo se dovodi u vezu sa prelaskom u Englesku.

Carvalho će se na teren vratiti za 10 do 12 sedmica, najvjerovatnije ponovo u Sportingovoj klupskoj opremi, budući da je novi trener Jorge Jesus naglasio kako ne želi prodati svog najvećeg dragulja.

William Carvalho se nalazi na meti Arsenala i Manchester Uniteda, a njegova cijena je 25 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.