"Vatreno krštenje" u Francuskoj za Messija: Na Veledromeu na kraju su falili samo golovi

Remi Marseillea i PSG-a

"Vatreno krštenje" u Francuskoj za Messija: Na Veledromeu na kraju su falili samo golovi

E. Čaušević

Marseille i PSG remizirali su večeras u derbiju 11. kola francuske Ligue 1.

Na Veledromeu smo gledali veoma dobru utakmicu na kojoj su samo falili golovi. PSG je poveo u 14. minuti kada je Peres zatresao svoju mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Veledrome je eksplodirao u 21. minuti nakon što je Milik pogodio mređu PSG-a, ali uzalud su se domaći radovali jer je i ovaj pogodak poništen zbog ofsajda.

U 43. minuti PSG je imao veliku šansu preko Messija koji je pokušao s vrha kaznenog prostora, ali lopta ide tik pored lijeve stative. U 57. minuti meča gosti su ostali s igračem manje.

Hakimi je faulirao jednog igrača Marseillea i nakon VAR-a sudija mu je pokazao direktan crveni karton jer je bio posljednji igrač u odbrani.

Do kraja utakmice domaći su stvorili odličnu šansu u 66. minuti predko Rongiera, no ni ovaj put nije bilo gola. Na kraju je ostalo 0:0, a ovaj meč bio je "vatreno krštenje" za Messija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi i Neymar su večeras izvodili kornere za PSG, a navijači su ih cijelo vrijeme gađali raznim predmetima s tribina da je čak osiguranje čuvalo igrače gostiju dok su izvodili kornere.

Navijači Marseillea tako su pokazali Messiju kakva atmosfera vlada u Francuskoj, te sigurno da Argentinac nije imao takav "doček" na nekom stadionu dok je igrao u Barceloni.

Top Komentari

Klicko
Pa ova liga je sad interesantnija od njemacke.Poredak liga:enleska-spanska-italijanska-francuska-njemacka-portugalska itd itd
0 7
Jasminn
Gdje si cccccc bio da branis Messija od navijaca???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi