Willian eurogolom spasio Chelsea

Remi na Anfieldu

Willian eurogolom spasio Chelsea

U derbiju 13. kola engleske Premier lige na Anfieldu su se večeras sastali Liverpool i Chelsea, a nakon 90 minuta konačan rezultat je glasio 1:1.

Liverpool je bolje otvorio utakmicu i imao je daleko veći posjed. U uvodnih 20-ak minuta se igralo uglavnom na Chelseajevoj polovini, međutim prvu pravu priliku na utakmici imali su gosti.

Hazard je sjajno iskontrolisao loptu na lijevoj strani, ali je Mignolet bio na mjestu, da bi belgijski golman dvije minute kasnije sjajno odbranio i udarac Zappacoste sa ruba šesnaesterca.

Redsi su prvu pravu priliku imali u 41. minuti kada je u prilici bio Salah, ali je njegov udarac završio pored gola.

I u nastavku utakmice Liverpool je imao veći posjed, a početkom drugog poluvremena ekipa Jurgena Kloppa je stigla i do prednosti. U 65. minuti Bakayoko je pogriješio ispred svog šesnaestera, lopta je stigla do sjajnog Salaha koji je mirno pogodio pored Courtoisa za vodstvo od 1:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon primljenog gola Plavci su morali ubaciti u brzinu više. Conte je bacio sve karte u napad, ubacivši u igru Pedra, Fabregasa i Williana, a džokerom s klupe pokazao se upravo Brazilac. Pet minuta prije kraja Willian je fantastičnim lobom prevario Courtoisa i postavio, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Do kraja susreta obje ekipe su imale poneke prilike, no pogodaka više nije bilo. Ovom podjelom bodova Chelsea je ostao na trećem mjestu u engleskoj Premier ligi s 26 bodova, dok je Liverpool peti sa tri manje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi