Prijetili mu smrću zbog očajnih nastupa, a on se danas skrasio u Premier ligi
Foto - EPA

Willian u Engleskoj

Prijetili mu smrću zbog očajnih nastupa, a on se danas skrasio u Premier ligi

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Willian (34) ima novi klub.


Ovaj 34-godišnji krilni napadač postao je novi član londonskog Fulhama s kojim je potpisao jednogodišnju saradnju.

Svojim iskustvom Willian će pokušati pomoći Fulhamu da što bolje odradi novu sezonu u Premiershipu koju su počeli sasvim soldino s pet bodova iz četiri odigrane utakmice.

Brazilac će pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama u timu s Craven Cottagea i ovo mu je povratak u London nakon godinu dana.

U glavnom gradu Engleske iskusni Brazilac stanovao je sedam godina. Šest je bio član Chelseaja, a jednu Arsenala koji ga je doveo 2020. godine za nestvarnu cifru.

Vrijednost ugovora na sedmičnom nivou bila je 220.000 funti, ali Willian se nije proslavio te je s njim raskinut ugovor i on se vratio u Brazil u ljeto prošle godine.

Međutim, povratak kući neće po dobrom pamtiti. Dobijao je brojne prijetnje smrću zbog svojih očajnih nastupa i odlučio je napustiti Brazil.

Engleska je za njega bila logičan izbor. Dobro poznaje ligu i život u ovoj zemlji, pa je na kraju odabrao Fulham kao sviju novu sredinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Willian će tako ponovo postati stanovnik Londona gdje je ranije igrajući za Chelsea postigao 63 gola u 339 nastupa, dok je u dresu Arsenala zabio jedan gol u 37 utakmica.

Pored ovih klubova i brazilskog Corinthiansa, gdje je i počeo karijeru, Willian je igrao još za ruski Anži te Shakhtar iz Donetska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi