Willian: Odlučio sam da napustim Chelsea, a onda se desilo ono što sam čekao

Bio na korak od Barcelone

Willian: Odlučio sam da napustim Chelsea, a onda se desilo ono što sam čekao

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Willian ostao je u Chelseaju ovog ljeta iako se uveliko špekulisalo o tome da će karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Barcelona je pokazala veliki interes za Williana, ali je Chelsea na kraju odlučio da Brazilac nije na prodaju iako se činilo da je već jednom nogom napustio Stamford Bridge. U razgovoru za engleske medije ovaj krilni napadač priznao je da je prije nekoliko mjeseci donio odluku da će napustiti Chelsea, ali se na kraju predomislio.

Willian je priznao da nije bio baš u dobrim odnosima s bivšim trenerom Antonijem Conteom, te da je zbog njega htio napustiti klub. Međutim, kada je na trenersko mjesto Plavaca stigao Maurizio Sarri ovaj fudbaler se brzo predomislio nakon što je razgovarao s italijanskim stručnjakom.

"Da li su Conte i Sarri slični? Ma nema šanse. Ne bih bio ovdje da je Conte ostao trener. Nakon što je on otišao znao sam da želim ostati i igrati za Chelsea jer zaista uživam tu. Stvari su se sada promijenile i osjećam se dosta sretnije i mirnije nego prethodnih sezona", priznao je Willian.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi