Legendarni Sagnol o Zmajevima samo najbolje, zvuči kao da je BiH velesila za Gruziju

Selektor Gruzije najavio meč

Legendarni Sagnol o Zmajevima samo najbolje, zvuči kao da je BiH velesila za Gruziju

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina će tražiti pobjedu u prijateljskom duelu protiv Gruzije koja na Bilino polje sigurno ne dolazi na izlet. 

Zmajevi se ne mogu pohvaliti dobrim rezultatim u posljednje vrijeme, ali Willy Signol na bh. nacionalni tim gleda kao na velesilu u poređenju s Gruzijom.

Francuski trener koji je godinu na klupi Gruzijaca je na pressici pred prijateljski meč sipao hvalospjeve na račun Zmajeva.

"Naši protivnici su dobar tim. Imaju jake igrače koji već 20 godina igraju u dobrim evropskim klubovima", započeo je Sagnol te nastavio:

"Bosna je jak protivnik, posebno za nas. Nama nedostaje nekoliko igrača iz raznih razloga. Imamo nekoliko novih igrača što je normalna pojava za reprezentaciju."

"Moji igrači znaju da sam više fokusiran na ono što radimo nego na rezultat. Rezultat zavisi od mnogo faktora. Nekad od sudijskih odluka, povreda, crvenih kartona... Dosta toga se može desiti na terenu."

Oglasi

Reprezentaciju BiH je pohvalio i kapiten Gruzije, 34-godišni štoper Guram Kashia koji nastupa za Slovan iz Bratislave.

"Naš protivnik ima poznate i dobre igrače. Bosna i Hercegovina iga sa drugačijom formacijom i to će biti interesantan meč za nas. Radi se o prijateljskom duelu kojeg će obje selekcije iskoristiti kao pripremu za Ligu nacija."

Inače, Gruzijci su od početka sedmice trenirali u trening kampu FK Sarajevo, a ekipu su kompletirali tek u četvrtak kada je stigao Valeri Qazaishvili pa je upitno da li će igrati na Bilinom polju.

Utakmica u zeničkom hramu fudbala će biti prvi međusobni duel BiH i Gruzije, a početak susreta je zakazan za 20:45.

Na centru će stajati makedonski arbitar Aleksander Stavrev rodom iz Skoplja, a pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Kushtrim Lika i Daniel Vasilevski. Za četvrtog sudiju je delegiran Irfan Peljto.

Top Komentari

Ajax11
Jarane, nakon 10 min misli ces da igraš protiv San Marina
7 0
zajid08
Velesila nikad, vrlo dobri, ponekad odlicni, smo bili od 2008 - 2016, od tada pa nadalje, a i izgleda i ubuduce nismo bas neka reprezentacija koje se treba bojati....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti